Никой не пожела да купи общинския хотел в Боровец със завишена до 4 388 000 лв. цена, търсят му нов стопанин от 4 г.

Filed under: Самоков |

 

 

61-06-01-georgievКупувачи за общинския хотел в Боровец не се явиха на вчерашния търг с явно наддаване в община Самоков. Луксозният общински обект вече няколко пъти остава без нов стопанин. Апартаментният комплекс „Боровец гардънс” е на пет етажа, със застроена площ от 1353 кв.м. Началната тръжна цена бе в размер на 4 388 000 лв. без ДДС. Според едно от условията на търга достигнатата цена на обекта трабва да се заплати еднократно чрез банков превод по банкова сметка на община Самоков в 30-дневен срок от решението за определяне на купувач или чрез разсрочено плащане за срок от 10 години на равни месечни вноски с оскъпяване в размер на 10%.61-06-01

Припомняме, че апартаментният комплекс „Боровец гардънс”, по-известен като общинския хотел в курорта, бе продаден на търг с явно наддаване на 4 юни 2013г. за 4 298 000 лв. без ДДС. Новият собственик на имота бе “Лепси Боровец Резорт Пропъртис” ЕООД с управител Христо Машов.
Цената на обекта трябваше да бъде заплатена разсрочено за срок от 5 години на равни месечни вноски с оскъпяване в размер на 10%. В Общинския съвет преди около половин година съветници попитаха кмета защо хотелът работи, при положение че има тяхно решение за продажба на хотела и прекратяване на договора. Причина за прекратяване на договора бе невнесени суми по сделката за покупко-продажбата от 2013 г. и фирмата „Лепси Боровец Резорт Пропъртис“ е платила само милион и половина. Тогава кметът на Самоков Владимир Георгиев заяви, че е пратил предизвестие за прекратяване на договора.

Хотелът се продава още от 2014 г. Според настоящата тръжна документация цената му е завишена. Първият собственик е трябвало да заплати 4 298 000лв., а сега се предлага за 4 388 000 лв. Съветници предполагат, че завишението е заради направено оборудване и довършителни дейности. Съветници обаче се питаха вчера защо на търга не е имало техни представители. „Научихме, че е бил само заместник-кметът Васил Сайменов. Защо не са участвали съветници – не знаем и ще питаме“ – коментира пред в. „Вяра“ общински съветник, който не пожела името му да се цитира.

„Лежащите полицаи” в Самоков в...
Вода газят - жадни ходят: 36-и...
500 самоковци протестираха сре...
 Новоселяни алармират: Кумът н...
„Бекастрой“ с най-ниска оферта...

Коментар за: Никой не пожела да купи общинския хотел в Боровец със завишена до 4 388 000 лв. цена, търсят му нов стопанин от 4 г.

  1. Луксозен , ама друг пат ! Всичко в тоя хотел се разпада ! От тоя олигофрен на снимката и семки нема да си
    купим , камо ли хотел ! Проверете на какви цени е строен, какви матеряли са използвани и ще разберете как
    се краде от Самоковския Народ ! В най скоро време на Самоковци че им писне и тогава да му мислят от местната мафьотска организация наречена Община Самоков ! Там всички са оплетени като свински черва от доста години и не работат за Самоков , а само за своя лична изгода ! Вяра ! Вие ако не сте сте мишоци ! Ако сте истински журналисти направете справка колко Автомобила са платили за паркинг тази зима на Боровец ???

    бате Пепи
    2017/март/28 at 22:47 PM