Младите надежди на „Шурикен“ достойно представиха България на Балканиадата по карате за деца

Filed under: Спорт |

Кюстендилските таланти завоюваха пет от шестте медала за страната ни на татамито в Истанбул

 

90-15-01-1_shuriken_balkaniada711 деца от 11 държави взеха участие в 22-рото Балканско първенство по карате за деца в Истанбул, Турция. Кюстендилският клуб „Шурикен“ участва с 14 млади надежди, които достойно предстaвиха страната ни. Старши треньорът Емил Димитров беше съдия на първенството, а Веселин Димитров и Джесика Димитрова бяха треньори към националния отбор на България и извеждаха децата в срещите по ката и кумите.

90-15-01-2_vladimir_nazarov_balkaniada

Изключителен успех пожъна Владимир Назъров по олимпийско карате, завоювайки 3-то място на ката при 13-годишните. Той спечели 3 срещи и загуби само от шампиона, който е представител на домакините с 3:2 съдийски гласа.

Деян Миленков направи изключителен дебют с бронза си на кумите в кат. -50 кг при 11-годишните, като за третото място победи състезател на домакините за 23 секунди, с резултат 10:0.

Трите отбора на КК „Шурикен“, които представляваха България в дисциплината отборно ката, се окичиха с медали и вдигнаха купи в три възрастови групи.

Янислав Миленков, Радин Тихолов и Владимир Назъров при 12-13-годишните се окичиха със сребро. Също второ място и за Асен Миланов, Божидар Сотиров и Лъчезар Петров при 8-9-годишните. Бронзови медали за Деян Миленков, Радослав Йорданов и Мартин Василев при 10-11-годишните

На крачка от медалите останаха Георги Матуски – пето място на ката при 12-годишните, като загуби в битката за бронзовия медал с 3:2 гласа от представител на домакините, Асен Миланов също е пети на ката при 9-годишните, както и Искрен Тодоров на ката при 10-годишните.

Лъчезар Петров е седми на ката при 9-годишните, на същото място се класира и Мартин Василев на кумите при 11-годишните.

Християн Василев, Красимира Анастасова, Владимир Котев направиха достоен дебют и спечелиха по една среща.

България спечели 1 златен, 2 сребърни и 3 бронзови медала, като каратеките от КК „Шурикен“ Кюстендил спечелиха пет от шестте медала за България.

Всички треньори и съдии, пътували с националния отбор се гордеят с достойното представяне на бъдещото поколение български каратеки.

Ексиграчи на "Рилски спор...
Старшията на "Рилски спор...
Ас на „Марек” аут до края на с...
Феновете на „Пирин” (Бл) изпра...
„Германея” срази „Вихрен” (Сан...