Повикаха екссъстезателките на „Рилецо” Цуми Шеренкапова и Христина Иванова в националния по баскетбол

Filed under: Спорт |

 

90-15-03-sharenkapova-i-ivanova

Два бивши кадъра на баскетболния „Рилски спортист” – Цветомира Шаренкапова и Христина Иванова, попаднаха в състава на националния отбор по баскетбол за жени. Дуото бе повикано за едноседмичен лагер в София, който започва днес, преди участието на страната ни в силен международен турнир в македонската столица Скопие.

Освен домакините и родните националки, в надпреварата ще участват още съставите на Япония и Босна и Херцеговина. Надпреварата е между 2 и 4 юни, като в първия си сблъсък „трикольорките” се изправят срещу македонките.

Новият наставник на националките Стефан Михайлов е отлично запознат с качествата на Шаренкапова и Иванова, тъй като именно той ръководи и клубния тим на повиканите състезателки – „Монтана”, с който въпросното трио завърши на второ място в Националната баскетболна лига и спечели сребърните медали.

„Хубаво е, че в Скопие ще срещнем отбори, изповядващи различни стилове. Япония играе агресивно, с пресираща защита. Македония възстановява женския си национален отбор след три години пауза, а Босна и Херцеговина показва израстване в последните няколко континентални шампионата за подрастващи”, доволен бе държавният селекционер преди лагера в столицата.

 

На снимката: Шаренкапова и Иванова съвсем скоро ще облекат националния екип

Момичетата на "Рилецо&quo...
„Марек Юнион-Ивкони” взе гейм ...
9-годишната грация Мишел Ивано...
Барчовски: Мога да дам много и...
Отложиха мача „Беласица” – „Ри...